maandag 29 oktober 2007

Postbank introduceert Nieuw Aziëfonds

De Postbank heeft op 25 oktober Postbank Nieuw Aziëfonds geïntroduceerd. Dit fonds is bedoeld voor beleggers die willen inspelen op de gunstige groeiverwachtingen in Azië. Onderzoek onder Nederlandse particuliere beleggers toont aan dat tweederde van hen positief staat tegenover beleggingsfondsen die investeren in Azië. Het Postbank Nieuw Aziëfonds komt voort uit het fonds ING (L) Invest New Asia.

De economie in Azië is de afgelopen tien jaar met gemiddeld 6,5% per jaar gegroeid. Dat is meer dan in welk ander werelddeel ook. Veel van de groei is te danken aan de vraag uit de Aziatische landen zelf en is niet afhankelijk van de ontwikkelingen in Europa en de Verenigde Staten. Ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn gunstig. Volgens Charles Kalshoven, hoofdeconoom van de Postbank, ziet het fundament onder de Aziatische economieën er stevig uit: “Eigenlijk is de basis gelegd door de Azië-crisis tien jaar geleden. Daar hebben deze opkomende landen veel van geleerd. Zij zijn niet langer afhankelijk van buitenlands flitskapitaal, maar hebben enorme reserves opgebouwd. Daardoor kunnen deze economieën tegen een stootje en worden de munten naar verwachting sterker. Ook vermindert de afhankelijkheid van de export naar westerse landen. De koopkracht van de Aziatische consument stijgt flink en daarmee oefent hij steeds meer vraag uit.”

Uit het eerder genoemde onderzoek van de Postbank blijkt dat de meerderheid van de beleggers wil beleggen in een fonds dat in Azië investeert. Ongeveer een vijfde van de beleggers geeft aan al binnen drie maanden in te willen stappen in een fonds dat zich richt op Azië. De Postbank speelt in op deze behoefte met de introductie van het Postbank Nieuw Aziëfonds. Dit fonds belegt in aandelen van de vijftig tot zeventig naar verwachting meest kansrijke bedrijven in de Aziatische groeimarkten. Het fonds belegt in China, Hong Kong, Zuid-Korea, Taiwan, de Filipijnen, Thailand, Maleisië, Singapore, India en Indonesië. Het Postbank Nieuw Aziëfonds wordt vanuit Hong Kong beheerd door ING Investment Management. Deze beleggingsexperts volgen al jarenlang de ontwikkelingen in Azië op de voet vanuit de regio zelf. Dat hun aanpak werkt, wordt het best geïllustreerd door het behaalde rendement met het fonds ING (L) Invest New Asia: 18,1 % gemiddeld per jaar over de laatste 5 jaar*.

De inschrijving voor het Postbank Nieuw Aziëfonds start op 25 oktober en loopt tot 22 november 2007.

Geen opmerkingen: