donderdag 8 november 2007

Klimaatverandering: verantwoorde moneymaker

De markt voor duurzame beleggingen is en blijft nog zeker een jaar of 10 inefficiënt. Dit komt doordat de invloed van klimaatveranderingen op de wereldeconomie complex en langdurig is. Hierdoor ontstaan er bijzondere kansen op het gebied van duurzaam beleggen, zo stelt Deutsche Bank Asset Management (DeAM) in een vandaag gepubliceerd onderzoek.

Onder de titel ‘Investing in Climate Change – An Asset Management Perspective’ is vandaag door DeAM een rapport gepubliceerd. Er is onderzocht welke investeringskansen ontstaan door de verandering van het klimaat. DeAM is van mening dat bij de beleggingsanalyse in relatie tot klimaatverandering vier kernpunten doorgrond moeten worden:
1. Overheidsbeleid
2. Prijsontwikkeling olie
3. Concurrentiepositie en imago
4. Ontwikkeling nieuwe technologieën

Het resultaat van het onderzoek is een overzicht van aantrekkelijke sectoren, thema’s en specifieke methoden om te beleggen in duurzaamheid.

Mark Fulton, binnen DeAM strateeg op het gebied van klimaatverandering, zegt over bovenstaande pijlers: “Overheden creëren markten die interessant zijn om in te investeren en door dit te doen worden al dan niet direct de prijs van olie beïnvloed. Deze prijsontwikkeling bepaalt uiteindelijk weer of nieuwe technologische ontwikkelingen financieel haalbaar zijn”. Bedrijven en investeerders zien steeds meer in dat klimaatverandering meer is dan een sociaal, moraal of politiek vraagstuk. “Het gaat om directe economische en zakelijke belangen”, aldus Fulton.

Het volledige onderzoeksrapport en aanvullende informatie over duurzaam beleggen is hier te downloaden.

Geen opmerkingen: