maandag 17 september 2007

Alle info beleggingsfondsen op 1 site

Website www.fondsinformatie.nl is nu live

Beleggingsprofessionals zijn veel tijd kwijt aan het zoeken van informatie. Nog nergens was informatie van beleggingsfondsen en hun aanbieders gebundeld. Nu is er één database met informatiebestanden van beleggingsfondsen. Het gaat om onder andere een maandbericht, jaarverslag, factsheet, prospectus, financiële bijsluiter en aanvullende commerciële informatie. De database wordt in samenwerking met de deelnemende beleggingsinstellingen volledig en actueel gehouden. Zo is snel informatie beschikbaar van meer dan 2.200 beleggingsfondsen van vrijwel alle aanbieders in Nederland.

Fondsinformatie.nl biedt daarmee de grootste database met fondsinformatie van Nederland. Fondsinformatie.nl is gericht op alle professionals die in hun vak te maken hebben met beleggingsfondsen. Zoals adviseurs bij banken, maar ook financial planners, pensioenadviseurs, vermogensbeheerders, analisten en hypotheekadviseurs. Zij hebben nu alle informatie om direct iets op te zoeken tijdens een adviesgesprek, ter voorbereiding van een adviesgesprek, het maken van een adviesrapport of een te completeren klantdossier.

Nieuws, vacatures, literatuur
Buiten de database is op fondsinformatie.nl meer te vinden. Natuurlijk koersinformatie, maar ook een compleet overzicht van aanbieders in Nederland, achtergrondinformatie over aanbieders, een uitgebreide bibliotheek met vakliteratuur die direct is te bestellen, vakbladen, nieuws en een vacaturebank.
Een digitale nieuwsbrief houdt de doelgroep op de hoogte van de laatste belangwekkende ontwikkelingen op het gebied van beleggingsfondsen.

Wie zijn de partners?
Fondsinformatie.nl werkt intensief samen met de beleggingsinstellingen. Vrijwel alle gerenommeerde partijen zijn daarbij betrokken. Partner zijn Fortis Investments, Schroders, Axa, Delta Lloyd en JPMorgan Asset Management. In totaal ondersteunen meer dan 19 aanbieders het initiatief waaronder Black Rock Investment Management, Fidelity Investments en ING Investment Management. Tijd Beursmedia stelt de actuele koersen en historische rendementen beschikbaar.
Komende weken wordt de site in samenwerking met verschillende branche- en belangenorganisaties onder de aandacht gebracht bij de doelgroep.

Wie is de doelgroep?
Financieel professionals die in de praktijk informatie nodig hebben van beleggingsfondsen en in het bijzonder professionals hun vakkennis willen bijhouden en vergroten en die hun carrière in het werkveld willen bevorderen.
- Vermogensbeheerders
- Analisten en portfoliomanagers
- Beleggingsadviseurs
- Financieel planners
- Employee Benefit-adviseurs
- Erkend hypotheekadviseurs

Finfiles is de uitgever van Fondsinformatie.nl.

Geen opmerkingen: