vrijdag 15 februari 2008

Eerste 5% belang is bekend

Het Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds, dat wordt beheerd door een ervaren beleggingsteam onder leiding van Alex Otto, heeft zijn eerste 5% belang bekend gemaakt. De primeur is voor het Britse bouwbedrijf Eleco, dat prefab bouwsystemen produceert voor uiteenlopende bouwobjecten.

Daarnaast ontwikkelt het geavanceerde software, waarmee ingenieurs en projectontwikkelaars hun producten kunnen ontwerpen. Het Delta Lloyd Europees Deelnemingen Fonds belegt in Eleco, omdat het bedrijf voldoet aan alle criteria. Het is niet alleen een financieel volwassen onderneming uit het Europese small en midcapuniversum.

Eleco beschikt daarnaast over gezonde kasstromen, een professioneel management en het keert een aantrekkelijk dividend uit. Ondanks Eleco’s sterke posities in de verschillende nichemarkten van de bouwsector, is het aandeel volgens Delta Lloyd Asset Management ondergewaardeerd en weerspiegelt het niet de werkelijke bedrijfswaarde. En dat is precies in lijn met de waardegerichte langetermijnstrategie van Delta Lloyd Asset Management.

Geen opmerkingen: