vrijdag 15 februari 2008

Rolf Stout ziet toekomst vol kansen

In aanwezigheid van meer dan 150 professionals heeft Rolf Stout op 12 februari de resultaten van geëvalueerd en vooruitgekeken naar de toekomst. Vol trots vertelde het boegbeeld Fortis OBAM dat voor 2007 een outperformance van ruim 33% is genoteerd. En ook al is 2008 slecht begonnen, er is genoeg reden om vertrouwen te hebben in de toekomst. Vooral als het gaat om investeringen in grondstoffen, alternatieve energie en Aziatische markten. Al moeten we zeer zeker niet in Japan zijn en volgens Stout ook de financiële waarden nog even op afstand houden.

Het is overduidelijk dat Fortis OBAM veel vertrouwen heeft in commodities. Op korte termijn bijvoorbeeld door de strenge winter in China. En op langere vanwege alle miljarden die geïnvesteerd gaan worden in de infrastructuur van onder andere India en China.

Ook al ziet Rolf Stout met zijn team veel kansen voor de toekomst, er zijn zeer zeker ook bedreigingen. Hierbij wordt met name gerefereerd aan het algemene negatieve beurssentiment en de hoge volatiliteit. Iedereen lijkt alsmaar dezelfde kant uit te rennen en dat is een groot gevaar, aldus Stout, die aangeeft zich te onderscheiden door heel gericht bedrijven te bestuderen en vooral kwalitatieve research te richten op mid cap bedrijven.

Geen opmerkingen: