vrijdag 7 maart 2008

Dexia lanceert Dexia Equities L Emerging Europe

Dexia Asset Management introduceert Dexia Equities L Emerging Europe in Nederland, een beleggingsfonds dat sinds oktober 2007 in Luxemburg verkocht wordt en belegt in aandelen van groeilanden op het Europese continent.

Volgens Dexia zouden de Europese groeimarkten na een gematigd 2007 in 2008 opnieuw aantrekkelijk moeten worden en biedt elk van de landen in het beleggingsuniversum o.a de volgende uitdagingen en kansen:

Rusland: ondanks de presidentsverkiezingen is de continuïteit gewaarborgd omdat Poetin de overgang goed voorbereidde. Het macro-economische beeld van het land is interessant dankzij het begrotingsoverschot.

Turkije: de hervormingen van de AKP beginnen vruchten af te werpen, en dankzij het toegeeflijke monetaire beleid van de Centrale Bank blijft de activawaarde stijgen, vooral voor financiële aandelen. De Turkse markt blijft bijzonder volatiel.

Polen: de overwinning van de reformisten bij de recente parlementsverkiezingen zou kunnen leiden tot spanningen met president Kaczynski. De sterke economische groei zou wel eens nieuwe renteverhogingen kunnen vergen.

Hongarije: dankzij een reeks hervormingen die het begrotingstekort geleidelijk doen afnemen, herstelt het land stilaan van de recente onrust op macro-economisch gebied. Er zijn nieuwe renteverhogingen nodig om deze hervormingen op koers te houden. Een investeringsfilosofie die rekening houdt met de specifieke marktkenmerken.

Geen opmerkingen: