donderdag 8 november 2007

Nieuw: ABN Amro Multi Manager - Global Sectors

ABN Amro Asset Management (AAAM) heeft deze week een nieuw multi managers fonds geïntroduceerd: het ABN Amro Multi-Manager Funds – Global Sectors. Het nieuwe fonds streeft er naar om te beleggen in ’s werelds best presenterende sectorfondsen. De actieve sectorallocatie wordt uitgevoerd door het ABN Amro Investment Advisory Centre (IAC).

AAAM stelt dat door de toenemende globalisering beleggen in sectoren steeds belangrijker wordt. Waar vroeger de geografische ligging van een bedrijf nog een belangrijke pijler was voor een positief rendement, komen beleggers tegenwoordig verder met het antwoord op de vraag 'Welke sectoren hebben de komende tijd de wind mee, en welke tegen?'. Wat AAAM betreft, is het nieuwe wereldwijd georiënteerde Multi-Manager Fonds hierop het antwoord.

Het fonds richt zich op sterke investeringsthema’s, zoals de toenemende vraag naar agrarische producten, infrastructurele behoeften en alternatieve energiebronnen. De hoofdoorzaak voor deze focus van AAAM komt door de alsmaar groeiende wereldbevolking. Deze groei leidt tot meer vraag naar consumptiegoederen, meer investeringen in de verbetering van de infrastructuur en meer verbruik van energie.

Door in het fonds sommige sectoren meer en andere minder zwaar mee te wegen in vergelijking met de marktneutrale weging, is het de bedoeling om de index te verslaan. Daarnaast brengt dit Multi-Manager Fonds het sectorbeleid van ABN AMRO in de praktijk, zoals dat zeswekelijks door het IAC wordt vastgesteld. Vervolgens wordt de IAC-sector weging ingevuld met een selectie van de best presterende sectorfondsen wereldwijd.

De inschrijvingsperiode voor het ABN Amro Multi-Manager Funds – Global Sectors sluit op donderdag 22 november 2007.

Geen opmerkingen: