vrijdag 15 februari 2008

Henderson introduceert 3 nieuwe fondsen

Henderson wil zich in de fondsenmarkt onderscheiden door traditioneel beheer te combineren met alternatieve beleggingstechnieken. Enkele fondsmanagers krijgen de mogelijkheid om naast de ‘normale’ aandelenselectie extra accenten te leggen door middel van long/ short posities. De Angelsaksische vermogensbeheerder heeft drie nieuwe fondsen gelanceerd waarbij van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt;

Henderson HF Global Financials Fund
Dit fonds bestaat uit een zeer geconcentreerde portefeuille (20 tot 40 posities) van wereldwijde financials. Het fonds heeft geen regio beperking en niet gebonden aan een benchmark.

Henderson HF Pan European Property Equities Fund Alpha Plus
Dit fonds bestaat uit een zeer geconcentreerde portefeuille (25 en 30 posities) van Europese vastgoedaandelen. Het fonds heeft een ruim regio en sector mandaat, dus de beheerder heeft alle middelen om zijn overtuiging te volgen.

Henderson HF China Fund
Dit fonds bestaat uit een zeer geconcentreerde portefeuille (tussen de 20 en 25) van bedrijven uit de regio Groot China. In tegenstelling tot de meeste China fondsen is het Henderson HF China Fund een long/short fonds. Hiermee heeft de beheerder meer mogelijkheden om outperformance te realiseren.

Geen opmerkingen: