vrijdag 15 februari 2008

Ruime gift van Duurzaam Donatie Fonds

Cordaid, KWF Kankerbestrijding, Save the Children en het Wereld Natuur Fonds ontvangen samen een gift van ruim € 100.000,- uit het Duurzaam Donatie Fonds van ABN AMRO Asset Management. De jaarlijkse gift is afkomstig van de beleggers en bedraagt 1% van het belegd vermogen in 2007.

Ieder goed doel ontvangt een cheque van € 25.868,41. Het ABN AMRO Duurzaam Donatie Fonds is het eerste Nederlandse particuliere beleggingsfonds dat goede doelen steunt én via het ABN AMRO Sustainable Global Equity Fund belegt in bedrijven die voldoen aan duurzaamheidscriteria, zoals respect voor natuur, milieu en mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden. Elk jaar schenken de beleggers in dit beleggingsfonds 1% van het belegd vermogen aan vier goede doelen. In 2006 werd voor het eerst een gift geschonken uit het beleggingsfonds.

De overhandiging van de gift vindt plaats tijdens de debatreeks Meeting the Minds. ABN AMRO organiseert deze debatreeks in samenwerking met FD Intelligence om duurzaamheid en het denken daarover te bevorderen. In ieder debat strijden twee prominente Nederlandse denkers tegen elkaar over het beste plan voor een duurzame wereld.

Geen opmerkingen: