dinsdag 23 oktober 2007

India weert buitenlandse beleggers

Na China is de Indiase economie de snelst groeiende ter wereld. Niet voor niets dat er veel mogelijkheden zijn om te beleggen in fondsen die zich in meer of mindere mate richten op India. Echter de instroom van kapitaal is zo gigantisch dat de Indiase regering overweegt buitenlandse investeerders te weren. Tenminste als de Securities and Exchange Board of India (SEBI) het voor het zeggen heeft.

De bekendmaking van de eventuele maatregelen, heeft vorige week geleid tot veel onrust op de aandelenmarkten van India. De handel in aandelen en derivaten is zelfs tijdelijk stilgelegd. Later bleek uit een verklaring van de Indiase overheid dat de zaak enigszins genuanceerd moet worden. Buitenlandse investeerders zullen met name beperkt worden in de handel in derivaten op Indiase bedrijven. Al met al behelst dit wel meer dan de helft van de buitenlandse instroom. Pas op 25 oktober wordt bekend of en zo ja in welke vorm er daadwerkelijk maatregelen worden getroffen.

In Nederland zijn er verschillende beleggingsfondsen die zich specifiek richten op India. Op dit moment is nog niet duidelijk wat eventuele gevolgen kunnen zijn voor deze fondsen maar het zal ongetwijfeld allemaal wel meevallen. De redactie van http://www.fondsinformatie.nl/ spreekt morgen enkele fondsmanagers en verwacht in de nieuwsbrief van aanstaande donderdag meer duidelijkheid te kunnen geven.

Geen opmerkingen: