woensdag 24 oktober 2007

Personele problemen beperken groei hedgefondsen

De grootste bron van zorg bij ’s werelds meest toonaangevende hedfondsen is het aantrekken en behouden van talent. Dit blijkt uit een onderzoek van Ernst en Young waar deze week de eerste resultaten van bekend zijn geworden.

De enquête is afgenomen onder ruim honderd COO’s en CFO’s van de belangrijkste wereldwijde hedgefondsen. Gezamenlijk hebben deze fondsen voor ruwweg 900 miljard dollar aan activa in beheer. Naast het behouden van de juiste mensen (42%) blijkt dat het realiseren van groei (39%) tot de belangrijkste uitdaging voor het komende jaar worden gerekend.

Het onderzoek wijst verder uit dat de managers bezig zijn hun infrastructuur en activiteiten te herzien. Niet alleen ten behoeve van de schaalbaarheid, maar vooral om eventuele vertragende effecten op de prestaties te minimaliseren. Deskundigen van Ernst & Young, Joost Hendriks en Remco Bleijs, signaleren bij hedgefondsen een evolutie van institutionalisering naar 'industrialisering’. De fondsen neigen zich steeds meer als vermogensbeheerder op te gaan stellen. De nadruk ligt daarbij op een consistente benadering van de prijsstelling en verslaglegging van portefeuilles met als bijkomend voordeel dat het waarderingsproces transparanter wordt.

Op 21 november 2007 houdt Ernst & Young een Hedge Fund Symposium in Wassenaar. Tijdens dit symposium worden de resultaten van dit rapport nader toegelicht. Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden via www.ey.com/globalhedgefundsurvey.

Bron: http://www.fondsinformatie.nl/

Geen opmerkingen: