maandag 22 oktober 2007

MEI introduceert Rusland Midcap Fonds

Middle Europe Investments (MEI) uit Lochem kondigt aan haar vierde beleggingsfonds te introduceren; het MEI – Rusland Midcap Fonds (RMF). Het nieuwe fonds biedt de mogelijkheid om te beleggen in middelgrote Russische ondernemingen. Het zijn volgens MEI vooral deze ondernemingen die de komende jaren profiteren van de groei van de Russische economie.

MEI gelooft sterk in de Russische economie en is van mening dat veel midcaps ondergewaardeerd zijn in vergelijking tot de meer bekende blue-chips zoals Gazprom, Lukoil en Norilsk Nickel. Terwijl juist de midcaps sterke groeicijfers laten zien. Deze groeicijfers en een algemeen positief toekomstbeeld ten aanzien van de Russische economie heeft MEI gemotiveerd om het Rusland Midcap Fonds te lanceren.

Het fonds wordt actief beheerd en de portefeuille gaat bestaan uit een divers aantal Russische middelgrote ondernemingen. Bij de selectie van aandelen is fundamentele analyse het uitgangspunt. Factoren als een sterke groei van winst en omzet, een goede product/markt combinatie, sterk management en goede vooruitzichten zijn hierbij bepalend. RMF richt zich op sectoren die profiteren van de sterke binnenlandse markt.

Van 22 oktober 2007 tot en met 21 november 15:00 uur kan, bij elke bank of commissionair, kosteloos worden ingeschreven op aandelen RMF. Vanaf 22 november 2007 krijgt RMF een notering aan Euronext Amsterdam.

Aanvullende informatie is beschikbaar op de website van Middle Europe Investments

Bron: http://www.fondsinformatie.nl/

Geen opmerkingen: